13 maj 2007

Den där om hans jeans

Det är så nytt och skimrande, som de där första vårdagarna, när man är osäker på om man ska ha vinterjackan eller vårjackan på. Han finns i mina tankar hela tiden. Hela tiden. Vännerna frågar och jag rodnar, sådär, som jag aldrig annars gör och jag dementerar, men de kan se vad som händer, vad som håller på att hända, vad som redan hänt.

Han slänger sina jeans så självklart på mitt golv. De ligger där på golvet och jag tittar på dem och ler i smyg och tänker att "hans jeans ligger på mitt golv!". Han lägger sig över mig, formas sådär automatiskt efter min kropp och viskar i mitt öra. Frågar om han berättat att han tycker om mig väldigt mycket och jag svarar "ja" och bestämmer att inte säga det tillbaka, att han gör mig rödkindad, för det skulle vara förutsägbart att säga det då. Fina ord måste komma där och när de träffar bäst.

All sprit som jag köpte i början av veckan är slut. Det är solnedgångar, gräsmattehäng och öl. Det är vakna upp och sjunka ner i en ständig dimma. Det är solskensblickar och vetehår och ständiga sms och telefonsamtal för "vad händer ikväll?". Det är han. Det är han som händer mig.

Jag ligger i soffan i en timme och orkar inte röra mig. Går tillslut till ICA för att köpa krossade tomater. Kommer hem och ser att jag inte har någon burköppnare. Och det är han. Hela tiden han. Inne i huvudet.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, det doftar vår. Jag trivs här!

Anonym sa...

åh jag hoppashoppas!!!

Haren sa...

Kärleken kärleken kärleken. Jag är vrålkär idag och det är puss på nästippen hit och kinden dit och samtidigt på munnen. Via msn iofs. Men det går inte att koncentrera sig på uppsatsen. Och när jag är på detta strålande kärlekshumör så finns det få saker som är mer strålande än att läsa skinande blogginlägg om ny och fin och vårig kärlek.

Tina sa...

låter alldeles underbart.
Lycka till dig!

soulkatt sa...

honey. du kan få låna min burköppnare. :)

Jenny sa...

Ania: Jag meeed! Men du vet: tvivel, noja och skit. Han kanske bara luras? Men varför skulle han luras? Han kanske inte känner samma? Gaaah!

Haren: Det är något i luften. Och bra att ha något att skylla på när man inte orkar plugga.

Soulkatt: Försent! Jag åt två äpplen istället, för jag blev så sur.

Å sa...

Oh, så fint så fint. Vad glad jag blir. Och avundsjuk.

soulkatt sa...

hahaha :)

S. sa...

åh, sköna förälskelse! det ger mig pirr i magen att läsa det här.

Anonym sa...

ja du jenny, jag är inte rätt person att fråga, med all min bitterhet mot karlar (extra, extra! just nu värre än någonsin!) så är det bäst att jag håller tyst.

but i feel you! och jag håller verkligen verkligen tummarna för att du har hittat en bra.

mitt fyrverkeri sa...

Bejbi, vad underbart. Njut varje sekund!

martina sa...

men sjutton också. jag ska blunda och lådsas vara på samma ruta, jag. lovely!

Jenny sa...

Å, Suz Maza & Martina: Fast jo. Eller. Jag vet inte. Jag minns inte att det var så här osäkert i början!

Ania: Och samtidigt är jag rädd för att bli den som krossar hans hjärta. För han är en sån där man tror att man inte kan fånga, sen när man (kanske) gör det... ehum... vet inte...