20 december 2010

Den där om Afrika

Du verkar ju ha rest ganska mycket och skriver fint om det. Men jag vill minnas att någon gång skrev du att du varit någonstans i Afrika (minns inte var längre) och att det inte var kul eller bra. Varför inte?
- Emma

Jag reste runt i sydöstra Afrika (bland annat världens fattigaste land Malawi) och det måste ha varit en av de jobbigaste sakerna jag gjort psykiskt och fysiskt. Förutsättningarna var inte de bästa: mitt ex är superallergisk mot ALLT, vi är nykära och är i en miljö som är väldigt hård, vi har inte rest så mycket tidigare, vi har en ganska ansträngd budget. Om du tänker dig tv-programmet Robinson: väldigt vackra vyer, inte så mycket mat. Ungefär så var det. Plus att vi ibland tog oss genom byar där folket inte hade sett så många vita innan, de kallade min pojkvän Jesus, för... ja, han såg lite Jesusaktig ut. Det fanns ingen mat i landet, alltså inte så mycket mat till oss. När vi väl åt stod folk utanför och tittade på.

Vi förflyttade oss oftast på lastbilsflak. Jag var utmattad. Grät nästan varje kväll. Åt ingenting på flera dagar. Jobbigt som tusan. Och det hade inte så mycket med länderna eller folket att göra, det var mest... jobbigt.

Inga kommentarer: