13 december 2010

Den där om att välja ett av sina favoritbarn

Bästa boken du nånsin läst?
- Linn

Jag kan inte välja en, det är som att vända ryggen åt alla sina andra bebisar. Den bästa boken 2010 måste nog vara Bright Shiny Morning av James Frey. Andra bra böcker: Vägen av McCarthy, Exremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer, Flickan och skulden av Katarina Wennstam, Stjärnor utan svindel av Boije af Gennäs, Life of Pi av Martel och Svindlande höjder av Brontë, Tidsresenärens hustru av Niffenegger.

Fast jag skulle inte rekommendera de här böckerna till alla, det är viktigt att rekommendera rätt, det är en konst. Säg mig vad du läst och spendera några timmar med mig så ska jag berätta för dig vad du ska läsa. Fel bok på fel människa, även om jag tycker att den är en toppenbra kan bli en katastrof.

Vilken bok är den bästa du läst?

6 kommentarer:

Jannicke sa...

Miranda Julys Ingen hör hemma här mer än du kivas med Extremt högt och otroligt nära. Mitt huvud har nära till sagor på olika vis, och det är fint med utforskandet av nya former.
(Ibland önskar jag mig en boktipsare som känner vad jag gillar, men hittills är den gömd i någon vrå av världen.)

Jenny sa...

Visst vill man ha en boktipsare som vet precis vad man behöver och när man behöver det? Hittills har bok.nu funkat bra för mig. Och Miranda Julys har jag läst, men jag föll tyvärr inte!

Ida sa...

Flickan och skulden. Fortfaranden en väldigt viktig bok. Bra är den också.

Mela sa...

"Den glömda trädgården" av Kate Morton. Underbar om man vill försvinna in i en helt annan, men inte så tokig, värld en stund!

Oscar sa...

"Berättelser om beskydd" av Erik Fosnes Hansen. Är lite sur över att den inte finns i tryck mer, då det funnits tillfällen då jag velat ge den till de som skulle haft glädje av den
Böcker borde aldrig gå ur tryck!

Jenny sa...

Skriver upp!