13 december 2010

Den där om väntan

hur du orkade stå ut det året innan det blev du och stolte mannen foreva?
- Linn

Jag vet inte. Jag var förbannad till tusen och välte stolar och skrek på fyllan och var odräglig mot mina kompisar tills en av mina bästa kompisar sa till mig att jag var odräglig. Då slutade jag med det och låg med andra istället, det funkade bättre. Sen var jag så förbannat säker på att jag skulle få Stolte mannen i slutändan och att det inte skulle bli hafsigt utan på riktigt. Jag låg till exempel inte med honom det första halvåret och när vi väl låg så sa jag till honom att han gjorde det dåligt och fick bli bättre till nästa gång.

Jag visste vilka fel jag och mitt ex hade haft och jag försökte vara ärlig, framför allt mot mig själv, för att inte hamna i samma fälla. Jag kämpade som ett djävla as. Jag detaljplanerade, svarade inte på hans fyllesms, sa till honom att jag ville ha honom när vi var nyktra, lyssnade, slog knut på mig själv, satte mig själv först, avbröt när jag inte mådde bra, slängde ut honom ur min lägenhet.

Vi har pratat efteråt om hur han såg det. Han blev kär i mig på sommaren, ungefär några månader in. Han säger att hade jag inte kämpat hade det inte blivit något.

Hade det varit ett träningspass så hade det varit ett maratonlopp. Och det var helt klart värt det.

Inga kommentarer: