28 december 2010

Den där om att året 2011 ska bli året då jag reser till en massa nya, spännande länder, blir smal, glad och perfekt!

Det är här nog min favoritlista ever. Jag älskar att gå genom vad jag skrev förra året och se vad som faktiskt hände. Den 20 december 2009 skrev jag att nedan var något jag hoppades skulle hända 2010, det som är fetstilat är vad som faktiskt genomfördes.

2o1o ska följande hända:
Jag ska köpa en jacka som jag verkligen gillar, även om den är dyr, för nu går jag med en jacka som jag halvgillar och det känns inget bra. Jag typ otrohetsspanar på andras jackor. Gifta mig (!). Bli på tjocken. Gå ner tie kilo (innan jag blir på tjocken). Se Inglorious bastards. Sluta vara så lat med att laga mat och inte bara göra pastapesto. Läsa Nabokovs Lolita (som jag sagt att jag ska läsa i snart fyra år). Möjligen också Bulgakovs Mästaren och Margarita (som jag sagt att jag ska läsa i snart fem år). Börja använda jeans igen och inte bara strumbyxor och klänning. Köpa nya strumpor och slänga mina slappa, gamla. Dricka mindre bubbelvatten. Äta många apelsiner.Köpa ett dyrt nagellack. Köpa ett dyrt läppstift. Använda mer läppstift. Inte bli så irriterad på min mamma. Inte skälla på pappa. Träffa Lillebror mer. Äta på alla restaurangerna i ”Eat Stockholm”. Funderar ut vad tusan jag ska göra på min trettiårsdag. Lämna in min favoritväska på lagning. Och även den där blå kjolen. Ta hand om min kropp bättre: fotvård, smörja in nagelband, kamma håret. Älska min blivande man.

Elva av tjugofyra. Det blir ju för fasen inte ens godkänt. Känner att jag måste kommentera och försvara lite här: med jacka menade jag vinterjacka och när jag kollade lite på den jag hade förra vintern så var den inte så fasligt ful det här året. Önskar dock att jag hade hittat en röd halsduk till, men det blev en tråkgrå.

Bli gravid hade faktiskt funkat (ta i trä) om Stolte mannen gått med på det. Nu gjorde han inte det och vi förblir ogravida. Mästaren och Margarita började jag ljudboka, men jag kunde inte fortsätta för jag hängde inte med alls. Eftersom jag bara använder strumpbyxor behöver jag inga nya strumpor. Jag gick faktiskt ner sex kilo inför mitt bröllop, men sen åkte vi till fetto-USA och ja... äh, lite knubbig är bara fint (kommer jag inbilla mig själv hela 2011). Ja, och istället för att laga min väska köpte jag tre nya.

2011 då? Det här året kommer bli skitbra. Visst? 2010 skulle bli året men jag var mest stressad av att jobba övertid och planera bröllop. 2011 ska följande hända:

Jag ska köpa en röd halsduk och röda matchande vantar. Byter jag inte jobb ska jag göra det bästa av det jag har och inte klaga. Göra mer för jorden: köpa hemlöstidningen varje månad, sopsortera plast och metall när vi flyttar till större, le mot folk, hjälpa vilsna turister med kartor. Läsa Bulgakovs Mästaren och Margarita (som jag sagt att jag ska läsa i snart sex år). Inte köpa fler böcker, eller så här: har jag läst fem böcker i hyllan så får jag köpa en ny, undantag om det är till bokklubb. Fila mina fötter oftare. Ha mer hårinpackning. Sluta nervösskratta. Göra överraskningsmåndag åt min man. Sluta berätta för mycket personligt för mina kollegor, så det blir så där nervös stämning. Göra klart mitt fotoalbum från Mexiko. Hitta mitt halvgjorda fotoalbum från Mexiko. Läsa minst femtiotvå böcker. Spara pengar så att vi kan åka på semester. Ta mer foton. Sluta hetsäta godis. Springa en mil. Sluta vela fram och tillbaka angående bebisgörning.

Heja 2011!

7 kommentarer:

bubbelbubbel sa...

Åh vilket bra år 2011 kommer bli! Jag känner det på mig. Förändingarnas vindar! Eller förbättringarnas vingar kanske låter bättre. :)

It´s all about me sa...

Åh, älskar också sånna listor! Jag har hittills i min blogg bara gjort en lista över de Bästa Böckerna Jag Läste 2010.

Måste göra en liknande.

Johanna sa...

Skojar du – 2011 ska bli såååå mycket bättre!

Jenny sa...

2011 - här kommer vi!

siri magnusdotter. sa...

börjat läsa från start. kommer nog famla fram och tillbaka, här. gillar dig skriv, verkligen. fastnat.

Colombialiv sa...

2011 är det nya svarta!

My sa...

Underbart! Önskar dig ett fantastiskt år 2o11 och mer människor som du, du är för härlig!