24 juni 2006

Den där om en midsommarnattsdröm

Efter att ha plockat sju sorters blommor (björkkvist och en lime räknas) och hoppat över sju spärrar på Slussen drömde jag om K.

K och jag kommer att bli ett fint par. Vi kommer få fem ungar och jag kommer komma hem på kvällen och då har hon bakat hallongrottor och hon masserar mina axlar, pussar mig på kinden och säger till barnen att låta mig vara ifred, jag måste vila efter jobbet.

På långhelger ska vi åka ut på landet, för det gör man i Stockholm. På landet ska vi sitta och meta och barnen ska bada i vattenkanten och leta fina stenar. På kvällen ska jag laga mat och barnen ska äta upp alla ärtorna och gå och lägga sig tidigt, så att K och jag kan sitta på verandan och titta ut över vattnet och dricka vin. Hon ska ha sina fötter i mitt knä.

På lördagsmornarna ska jag vakna lite före henne, gå ner och hämta tidningen och lägga mig i sängen igen. Sen läser vi vars en del och hon får alltid läsa utrikesnyheterna först, jag kan ta sporten. Sen vänder jag mig om till henne och säger "visst är vi lyckliga?" och det är mer ett påstående än en fråga. Och K ska le och smeka mig på kinden.

K: vad säger du om ett kyrkobröllop?

1 kommentar:

k sa...

I do! I do! I do!

Och jag kan inte riktigt säga att Ulf Lundell ska sjunga "Kärleken förde oss samman" som jag drömde om under längtande trängtande tonår för jag har inte gillat Lundell på evigheter och dessutom varit relativt övertygad om att jag aldrig skulle gifta mig.

Men vad gör man inte för en dam så fager som fröken Jenny. Amor vincit omnia, liksom. Ha-lé-lu-jah.