14 mars 2007

Den där om att det ibland hoppar upp och biter en i arslet

Jaha, bara för att jag skrev det där inlägget om ensamhet så är det ingen som kan följa med mig på en konsert som jag bara måste gå på. Kompisarna ska resa bort. Allihop. I alla fall de som gillar artisten. Så nu har jag bokat biljett. En biljett. Själv. Och ensam.

Och ja, jag accepterar "spridda platser".

11 kommentarer:

Carin sa...

Heja Jenny! Jättebra gjort. Det är ju oftast roligare att göra saker med någon annan. Men man ska inte heller låta bli att göra det man vill för att ingen vill följa med. Det är det viktigaste. Dessutom - du går inte ensam, du går med dig själv. Modigt! Njut!

annaluna sa...

uff, vilken prövning! Jag hade dock gjort samma sak. Vem spelar? Funderar på en Alejandro Saenz konsert här, bara för att...risk att man får gå själv!!

erik sa...

coolt, det positiva med att gå själv är att det är lättare att träffa andra personer, så jag tror inte att du kommer att vara själv länge.

om spridda platser; ett tydligt tecken på det förhärskande parperspektivet!

Kunken sa...

det där händer mig ständigt. Får sitta eller stå där ensam som ett mobboffer på konserten. Mina vänner har ingen musiksmak.

Å sa...

Haha. Välkommen till min värld. Här i Oslo gör jag allt ensam, går på bio, på gallerier, museum, pubar, shoppar, alles. Det är faktiskt ganska befriande när man väl vant sig. Sen har jag ju förmånen att få komma hem och umgås med hela världen varje helg iofs, det är kanske därför jag inte känner mig så ensam.

Tips: Bara njut. Ingen tittar, eller tycker att du är konstig. Världen är inte så fokuserad på en själv som i alla fall jag ofta inbillar mig att den är ;)

lejdy sa...

Alltså, du skriver så vibrerande att jag var tvungen att länka till dig. Hoppas att det är okej :)

Jenny sa...

Carin: "jag går med mig själv, jag klarar det här! Jag går med mig själv, jag är inte rädd, jag kan flyga, jag är inte rädd!"

Annaluna: Åhh! Sanz - jag älskar! Väljer nog att inte säga vem jag ska se, kan säga det efteråt, men nu är jag inne på det där anonymspåret och försöker undvika att skriva om var jag ska.

Erik: Och chansen är ganska så stor att man hoppar på någon som gillar samma musik som man själv gör.

Kunken: Jag har funderat på att ta med ett block och en penna och låtsas som om jag ska skriva (= jobba och då är det okej att vara själv). Eller så ser jag bara skitglad ut och njuter av musiken.

Å: Hade jag gjort detta ofta hade jag nog kreverat, nu känns det mer som ett test och okej!

Lejy: Dig känner jag igen! Länka på!

annaluna sa...

Jenny!
Såg sen på din pres att du diggar Sanz, vi hade kunnat gå tillsammans här! SKriv om konserten när det känns bra:)

Jenny sa...

Annaluna: Sanz over there? Skulle inte tackat nej till det, nej.

Anna sa...

Men det är ju just så det ofta är! Jag håller just på att fundera om jag borde våga gå på en konsert ensam. Har förut dragit med vänner (med dålig musiksmak) på konserter som de sedan inte uppskattat. Då är det väl absolut bättre att gå ensam.

Jenny sa...

Anna: Gå! Är just nu helt slut i huvudet efter att ha pluggat hela dagen, så jag kommer inte på något annat att skriva. Gå!